Συνταγές
Ότι καλύτερο για να τα απολαύσουμε για πρωινό – νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Βιβή Φουντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-3 φλιτζάνια τσαγιού, (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο) της αρεσκείας σας
-2 φλιτζάνια τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη ή καστανή ζάχαρη της αρεσκείας σας
-1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
-1/2 φλιτζάνι τσαγιού, (ζουμί κανέλας)
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-2 στικ κανέλας
-1 κτγ. μαγειρική σόδα
-1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-1 αυγό, (για άλλειμα )
-1.200 gr. αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 2 στικ κανέλας με λίγο νερό να βράσουν για 5 περίπου λεπτά και τα αποσύρουμε από την φωτιά να κρυώσει.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε περίπου για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το ζουμί κανέλας, το ξύσμα πορτοκαλιού και αφού έχουμε διαλύσει την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν παουντερ και το ρίχνουμε σιγά- σιγά μέσα στο μείγμα.
Προσοχή στο αλεύρι θέλει σταδιακά για να μην γίνει σφιχτή η ζύμη σας, πρέπει να είναι εύπλαστη.
Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα για 15 – 20 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Βιβή Φουντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..