Συνταγές
Κουλουράκια πορτοκαλιού για να μοσχοβολήσει ολόκληρο το σπίτι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 γρ. ελαφρύ λάδι, 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 200 γρ. ζάχαρη, 1 μπέηκιν, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 βανίλια και 700 με 750 γρ. αλεύρι γοχ.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπωλ του μίξερ το λάδι με την άαχαρη έως ότου λιώσει, έπειτα προσθέτουμε τον χυμό.
Τέλος μπέηκιν, ξύσμα, βανίλια και λίγο- λίγο το αλεύρι, ζυμώνουμε λίγο. Η ζύμη είναι αφράτη δίχως να κολλάει στα χέρια.
Φτιάχνουμε τα κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου, χτυπέμε με 1 πιρουνάκι ένα αυγό με λίγο γάλα και νεράκι, τα αλείφουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ανάλογα τον κάθε φούρνο, έγιναν αφράτα και όχι πολύ γλυκά.
Η Συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για πολύ πολύ νόστιμα και εύκολα… κουλουράκια.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαριαννα Μποσιλκοβα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από έξω είναι τραγανά αλλά στη μέση είναι μαλακά..
Υλικά:
1 αυγό
2 κούπες γιαούρτι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι σπορέλαιο
2 βανίλιες
1 κτγ. σόδα
λίγο ξύσμα από λεμόνι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
(1 κούπα είναι 200 γρ.)
Εκτέλεση :
Βάζουμε το αυγό, ζάχαρη, γιαούρτι, βανίλια, ξύσμα λεμονιού, λάδι και τη σόδα, ανακατεύουμε καλά, μετά λίγο- λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Κάνουμε μπάλες και βουτάμε στη ζάχαρη μόνο από μια πλευρά.
Μετά στο φούρνο 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαριαννα Μποσιλκοβα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.