Συνταγές
Τέλειο μιλάμε τέλειο! Χοιρινό κρέας με πατάτες κοκκινιστό στην κατσαρόλα έγινε λουκούμι
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλο κρέας χοιρινό ψαχνό σε μερίδες το σωταρισα σε ελαιόλαδο
έβαλα τριμμένο κρεμμύδι,ώριμες ντομάτες, πιπεριά, μαϊντανό, κ πατάτες κομμένες κυδωνατες
αλάτι, πιπέρι μαύρο κ κόκκινο, κουρκουμά ρίγανη, δαφνη κ δενδρολίβανο
λίγο μπαχαρι, κανέλα, 1ποτηρακι κρασί κ ζεστό νερό
έβρασα σε χαμηλή φωτιά
χυλωσε κ έμεινε με το λάδακι του
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Νόστιμο χοιρινό με χυλοπίτες! να γλείφεις και το πιάτο..
Η Συνταγή είναι από κ. Βάνα Ντελή– “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
6 μερίδες χοιρινό με κόκκαλο
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελ.σκόρδο
4 ντοματάκια στον τρίφτη(έχω στον καταψύκτη απ’ τον κήπο μου)
1 κ σ κοφτή πελτέ
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 συσκευασία μέτριες χυλοπίτες
Εκτέλεση :
Ξανθαίνουμε στη χύτρα με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι το σκόρδο κι αμέσως ρίχνουμε και τσιγαρίζουμε και τις μερίδες κρέατος
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας
Κατόπιν τη ντομάτα με τη σάλτσα κι αφήνουμε να σωθείτσιγαριστεί κι η σάλτσα μας ν αρχίσει να τσιτσιρίζει (το επισημαίνω πάντα )για σύν νοστιμιά
Προσθέτουμε μετά και το ανάλογο ζεστό νερό, κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε έως μαλακώσει καλά το κρέας
Στη δική μου χύτρα θέλει περίπου 15′ με 20
Ρίχνουμε και τις χυλοπίτες και αφήνουμε το φαγητό μας με λίγο ζουμάκι που είναι πολύ νόστιμο
Αδειάζουμε το φαγητό σ ένα ταψάκι να μη λασπώσει !(επίσης το επισημαίνω στα ζυμαρικά ρύζι κλπ)μένουν όπως τα θέλουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Βάνα Ντελή– “Χρυσές Συνταγές”.