Συνταγές
Κολλήσαμε από τα σιρόπια – τέλειο γλυκό ρεβανί
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μετράμε όλα τα υλικά με την κόκκινη κούπα του νες καφέ κι έρχονται ταμάμ.
ΣΙΡΌΠΙ:
3 και 1/2 κούπες ζάχαρη
850 ml νερό
1 ξύλο κανέλας, μισό λεμόνι, φλούδα από ένα λεμόνι.
(Αν θέλουμε βάζουμε και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο.. εγώ δεν είχα)
Βράζουμε 8 λεπτά κι αφήνουμε να κρυώσει.
ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ:
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1,5 κούπα γιαούρτι (300 γρ )
2 βανίλιες
1 μπέκιν
1 κούπα αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν , ρίχνουμε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο με το σιμιγδάλι εναλλάξ, τις βανίλιες, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά εναλλάξ με το γιαούρτι ώστε να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ και το ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς περίπου 45- 50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Το κοιτάμε να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα .
Μόλις βγει από το φούρνο το σιροπιάζουμε αμέσως σιγά σιγά με την κουτάλα και αφήνουμε να πιει όλο το σιρόπι και να κρυώσει.
Σερβίρουμε με παγωτό ή σκέτο και τρώμε ασταμάτητα μέχρι να γίνουμε γλυκύτατοι!
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.