Συνταγές
Τέλειο γλυκό και απολαύστικο! Αγαπημένο προφιτερόλ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ιωαννα Μπελτσιδη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1000γρ. γάλα κακάο
1/2 ή 1 κούπα ( καπουτσίνο), ζάχαρη
1 κουβερτουρα 125 γρ.
1 κ.σ. βούτυρο
2. κ.σ. κακάο
5 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 μεγάλη συσκευασία κρουασανακια γεμιστά
1 κρέμα γάλακτος μικρή
Λίγη άχνη
1 βανίλια
Κρέμα ζαχαροπλαστικής, βανίλια(στο φακελάκι έτοιμη)
600ml γάλα
Εκτέλεση
Κάνουμε την κρέμα,με γάλα κακάο, ζάχαρη,κακάο,κορν φλάουρ, κουβερτουρα,σε σιγανή φωτιά και αφού πήξει, ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο.Την κατεβάζουμε και την σκεπάζουμε με μεμβράνη, κολλώντας την, για να μην πιάσει κρούστα.Την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, με το γάλα και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η κρέμα κακάο.
Σε ένα μεγάλο μπολ , βάζουμε στη βάση του,λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια , κόβουμε τα κρουασάν στη μέση,βάζουμε σε διάφορα σημεία και από πάνω , λίγη κρέμα κακάο, ξανά κρουασάν κομμένα, ξανά κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια.
Τελειώνουμε με κρέμα κακάο. Μετά το βάζουμε στο ψυγείο για κανένα μισάωρο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, σε σαντιγύ με λίγη άχνη. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής, διακοσμούμε το γλυκό μας.
Μπορούμε να το κάνουμε και σε ατομικά μπολακια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ιωαννα Μπελτσιδη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Φτιάξτε αυτό το υπέροχο και οικονομικό προφιτερόλ
Απίθανο και εύκολο προφιτερόλ με κόστος μόνο 4 ευρώ που βγάζεις 8-9 μερίδες.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
1 λίτρο γάλα
300 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. κακάο
8 κρουασανάκια
φυστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρι, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να βράσει.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπωλ, το καλύπτουμε με μεμβράνη με τρόπο ώστε να ακουμπάει στο μίγμα η μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βάζουμε σε 8 ποτηράκια, τα κρουασανάκια αφού τα κόψουμε τη μέση και βγάζουμε το μπωλ από το ψυγείο.
Σε ένα κορνέ, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπωλ και γεμίζουμε τα ποτηράκια.
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης.
Καλή σας επιτυχία για τα πιο νόστιμα “προφιτερόλ “.
Δείτε το βίντεο εδώ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis