Συνταγές
Τέλεια τραγανή κοτόπιτα – καλοφτιαγμένη και λαχταριστή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το φύλλο
1 ποτήρι νερό περιπου
1/2 φλ ελαιόλαδο 100ml
1 κ σ ξυδι
1 κ.γ αλάτι
2.5 κούπες αλέυρι
Για την γέμιση
2 στήθος κοτόπουλο βρασμενα και ψιλοκομμένα μπορείτε να βάλετε και κοτοπουλο που έχε περισεψει
2 πιπεριες χρωματιστες ψιλοκομμενες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Για την μπεσαμέλ
2 ποτηρια γάλα
50 γρ βούτυρο
6 κ σ αλευρι
1 κροκος αυγού
1 κούπα ρεγκατο τριμμενο
Εκτέλεση
Τσιγαριζουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές να μαλακώσουν προσθέτουμε και το κοτόπουλο να τσιγαριστει και αυτό και αφήνουμε στην άκρη
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ
Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί προσθέτουμε το αλευρι ανακατεύοντας και σιγά σιγά προσθέτουμε το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας με συρμα όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό .Ρίχνουμε το τυρί και το μείγμα του κοτόπουλου και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλευρι με το λάδι και τρίβουμε να γίνει σαν ψίχουλα προσθέτουμε το ξύδι το αλάτι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Το αλείφουμε με λιγο λάδι και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.Χωριζουμε την ζύμη σε 4 μπαλάκια.Σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια παιρνω 1 μπαλάκι ανοίγουμε 1 φύλλο βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι 32 εκ ρίχνουμε λάδι ανοίγω άλλο 1 φύλλο βάζουμε γέμιση και κλείνω με τα άλλα 2 φυλλα λαδώνονταςενδιάμεσα!! Τα αλείφουμε με λάδι και ψηνουμε στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.