Συνταγές
Τέλεια πορτοκαλόπιτα, αφράτη, ζουμερή και όλο άρωμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Kalaitzidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
5 αυγά
200γρ. ζάχαρη
220γρ. λάδι
300γρ. γιαούρτι
2κ.γ. μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Σιρόπι
2 κούπες νερό
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
400 γρ. ζάχαρη
Φλούδες από ένα πορτοκάλι
1 στικ κανέλας
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο και το αφήνουμε να ξεραθεί
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, να γίνουν κρέμα
Προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σταδιακά και τα φύλλα και αφήνουμε να για 5 λεπτά να απορροφήσουν το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 30- 35 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 5-6 λεπτά.
Περιχύνουμε σιγά σιγά το καυτό σιρόπι στην κρύα πορτοκαλόπιτα και το αφήνουμε να το απορροφήσει όλο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Kalaitzidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”