Γλυκα
Τέλεια και εύκολα cupcakes με γεύση Black forest
ΥΛΙΚΑ Για τα cupcakes: 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ φλιτζάνι κακάο σκόνη 1 κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού 1 κουταλιά του γλυκού baking powder Μια πρέζα αλάτι 120gr. βούτυρο 1 και ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη 2 αυγά 1 κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο ½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ½ φλιτζάνι γάλα […]
ΥΛΙΚΑ
Για τα cupcakes:
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι κακάο σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
Μια πρέζα αλάτι
120gr. βούτυρο
1 και ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο
½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζάνι γάλα
½ κουταλιά της σούπας ξύδι
¼ του φλιτζανιού ζεστό νερό
15 κερασάκια γλασέ
Για την επικάλυψη:
240gr. mascarpone
120gr. τυρί κρέμα
4 κουταλιές της σούπας μέλι
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
15 κερασάκια γλασέ
Νιφάδες σοκολάτας για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα1
Για τα cupcakes: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το baking και το αλάτι Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο λιωμένο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας με τη σειρά το λάδι, τα αυγά ένα ένα και την βανίλια. Προσθέτουμε το γάλα και το ξύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βήμα2
Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα αλευριού και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά , όχι όμως πάρα πολύ. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια, γεμίζοντας τα ¾ της χωρητικότητας τους.
Βήμα3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 17-19 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για να ξεφορμάρουμε.
Βήμα4
Για την επικάλυψη: Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μίξερ ή στο multi το mascarpone, το τυρί κρέμα, το μέλι και την άχνη και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα5
Για το στήσιμο: Ξεφορμάρουμε τα cupcakes και κόβουμε λίγο από την κορυφή τους. Στην εσοχή που δημιουργούμε πιέζουμε από ένα κερασάκι. Πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες πριν σερβίρουμε. Καλύπτουμε με το frosting που ετοιμάσαμε και διακοσμούμε με ένα κερασάκι
Περισσότερα στο : zannetcooks