Συνταγές
Τάρτα λεμονιού με τραγανή βάση μπισκότου, βελούδινη και ανάλαφρη κρεμούλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Γεωργοπούλου-Aπο την κουζίνα της Αρετής”
Κρέμα λεμονιού
Υλικά
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. χυμό λεμονιού ακέρωτα
1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή ένα στικ βανίλιας
2 μικρά φυλλαράκια δυόσμου πολύ ψιλοκομμένου ( απίστευτη διαφορά)
Ξύσμα από 2 λεμόνια
150 γρ. παγωμένο φρέσκο βούτυρο σε καβάκια.
Για να σταθεί σωστά η κρέμα πρόσθεσα 2 φύλλα ζελατίνης ( αφού τις έβαλα σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια μέχρι να τις χρησιμοποιήσω μέσα στην κρέμα .
Κρέμα τυριού -λεμονιού
Υλικά
200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. από την κρέμα λεμονιού κρύα που έχουμε ετοιμάσει
20 γρ. φιστίκι Αυγινής πολύ καλά αλεσμένο.
Εκτέλεση για τις κρέμες
Ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού.
Για σιγουριά την φτιάχνω bain marie.
Στο σκεύος βάζουμε το χυμό λεμονιού, την κρυσταλλική ζάχαρη, το ξύσμα και τα αυγά. Με αυγοδάρτη δουλεύουμε το μείγμα να αφρατέψει . Το αποσύρουμε απο την εστία, προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας ,τα φυλλαράκια δυόσμου την ζελατίνη καλά στραγγισμένη στη χούφτα μας , ανακατεύουμε καλά και στο τέλος στο κρύο βούτυρο να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Σκεπάζουμε με διαφάνεια καλά την επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού- λεμονιού
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού με το φρέσκο βούτυρο και την άχνη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε 200 γρ από την κρύα κρέμα λεμονιού και το φιστίκι Αυγινής .Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στην ζύμη της τάρτας βάζουμε πρώτα την κρέμα τυριού-λεμονιού. Την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά και μετά προσθέτουμε από πάνω την κρέμα λεμονιού.
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει .
Έκοψα τρυγονάκια κομμάτια από ακτινίδια και από πάνω ένα γλάσσο ζελατίνης να μην μαραθούν τα ρουπάκια και να δώσουμε μια γυαλάδα.
Υ.Γ στην κρέμα λεμονιού για να της δώσω πιο έντονο κίτρινο χρώμα πρόσθεσα κουρκουμά.
Γλάσο ζελατίνης
Υλικά:
100 γρμ. νερό
100 γρμ. ζάχαρη
30 γρμ. γλυκόζη
2 – 3 σταγόνες λεμονιού
1 φύλλo ζελατίνης
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό να μουσκέψει.
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε στη φωτιά, και τα ανακατεύουμε
ώσπου να αρχίσει να βράζει. Αφήνουμε να βράσει μισό λεπτό, και προσθέσουμε τη γλυκόζη συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Στραγγίζουμε καλά τo φύλλο ζελατίνης, τα ρίχνουμε στο σιρόπι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού, σβήνουμε το μάτι, και το αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό επάνω στο μάτι ανακατεύοντας αργά.
Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει, και το βάζουμε σε ένα βαζάκι.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να ζελεδοποιηθεί, και να πάρει τη σωστή του πηκτικότητα.
Περίπου μετά από 2 ώρες είναι έτοιμο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Γεωργοπούλου-Aπο την κουζίνα της Αρετής”