Συνταγές
Συνταγή Ζαχαροπλαστείου για λαχταριστή Τούρτα Σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs.
Δείτε μία καταπληκτική συνταγή για τούρτα σοκολάτας. Με ελάχιστα υλικά και γεύση που σε απογειώνει!
ΥΛΙΚΑ
σοκολατένιο κέικ
450 ml κρέμα γάλακτος κρύα
380 γρ. πραλίνα με κομμάτια φουντουκιού
400 γρ. πραλίνα
6 κ.σ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε ζεσταίνοντας την πραλίνα με τα κομμάτια φουντουκιού στον φούρνο μικροκυμάτων μας ή σε ένα μπεν μαρί.
Στην συνέχεια, στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει η κρέμα μας μια ωραία και μαλακή σαντιγύ. Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια μους.
Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα τσέρκι 20 εκατοστών και τοποθετούμε μέσα το σοκολατένιο κέικ. Προσθέτουμε από πάνω την μισή περίπου μους που φτιάξαμε στο προηγούμενο βήμα και την απλώνουμε με μία σπάτουλα να καλύψει όλη την επιφάνεια, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας και δεύτερο επίπεδο, τοποθετώντας και το δεύτερο κομμάτι από το σοκολατένιο κέικ και προσθέτουμε ξανά και την υπόλοιπη μους καλύπτοντας όλο το σκεύος. Προσπαθούμε πλέον η επιφάνεια της μους να είναι όσο το δυνατόν πιο λεία. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου.
Συνεχίζουμε, παίρνοντας ένα μπολ κανονικού μεγέθους και προσθέτουμε τα 400 γραμμάρια πραλίνας και το ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε σε ένα φούρνο μικροκυμμάτων ή σε ένα μπεν μαρί μέχρι να γίνει μαλακή σαν γλάσο.
Βγάζουμε το τσέρκι από την κατάψυξη και ζεσταίνουμε τα τοιχόματα με τα χέρια μας ή ένα πιστολάκι μαλλιών και εν συνεχεία το βγάζουμε (παρακαλούθησε το βίντεο στην συνέχεια για ένα έξυπνο κολπάκι στην αφαίρεση του). Στην συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω την ζεστή πραλίνα και με μία σπάτουλα λειαίνουμε την επιφάνεια της.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε τα πλαϊνά με κομμάτια λευκής σοκολάτας ή ότι εμείς επιθυμούμε.
Δες το βίντεο με την εκτέλεση εδώ:
Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs