Γλυκα
Επαγγελματική συνταγή για κέικ καρότου!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δες ένα ξεχωριστό κέικ καρότου που θα αγαπήσεις και θα κάνεις πολλές φορές.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. κανέλα
70 γρ. σταφίδες
70 γρ. καρύδια
330 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
100 γρ. καστανή ζάχαρη
6 αυγά
250 γρ. τριμμένα καρότα
για την κρέμα
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κύβους
200 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε το κέικ καρότου, αδειάζοντας στον κάδο ενός multi τα 100 γραμμάρια από το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, την σόδα, τις σταφίδες, τα καρύδια, και αλέθουμε καλά. Το μίγμα που δημιουργείται από το άλεσμα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Στον κάδο ενός μίξερ, ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, και τα χτυπάμε ενεργοποιώντας το μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.
Μετά από λίγο, συμπληρώνουμε 75 γραμμάρια από το αλεύρι, έχοντας σε λειτουργία το μίξερ. Συνεχίζουμε ρίχνοντας και τα υπόλοιπα 3 αυγά και κατόπιν τα υπόλοιπα 75 γραμμάρια αλεύρι.
Όταν το μίγμα αυτό έχει ανακατευτεί καλά, προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με τα καρύδια που φτιάξαμε στο πρώτο μπολ.
Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, αδειάζουμε τα τριμμένα καρότα. Έτσι έχουμε φτιάξει το μίγμα για την βάση του κέικ.
Παίρνουμε 2 ταψάκια στρογγυλά διαμέτρου 20 εκατοστών, τα λαδώνουμε ελαφρώς και αδειάζουμε σε αυτά ισόποσα το μίγμα που φτιάξαμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τα ταψάκια στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά στον αέρα.
Μετά από το ψήσιμο, βγάζουμε τα ταψάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Κατόπιν αφαιρούμε τα κέικ από τα ταψάκια, οπότε έχουμε 2 βάσεις για το κέικ.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Για να γίνει αυτό, ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, την πρέζα αλάτι, το εκχύλισμα της βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ έως ότου το μίγμα να αφρατέψει.
Βάζουμε την μία από τις 2 βάσεις του κέικ σε ένα πιάτο ή άλλο σκεύος και με τη σπάτουλα ρίχνουμε κρέμα επάνω του, την οποία και ισιώνουμε.
Βάζουμε τώρα τη δεύτερη βάση επάνω από την κρέμα που έχουμε στρώσει στο πρώτο κομμάτι και αδειάζουμε επάνω σε αυτό μία μεγαλύτερη ποσότητα κρέμας από την προηγούμενη και με τη σπάτουλα, την στρώνουμε ολόγυρα σε όλη την επιφάνεια που έχουν τα 2 κομμάτια από το κέικ.
Στολίζουμε το κέικ με μικρά κομμάτια από καρύδι και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μετά από αυτό τον χρόνο στο ψυγείο, βγάζουμε το γλυκό και μπορούμε να το κόψουμε με ένα μαχαίρι σε τριγωνικά κομμάτια.
Το κέικ καρότου μας έχει ολοκληρωθεί.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis