Συνταγές
Συνταγή για εύκολα μικρά τσουρεκάκια, ιδανικά για κάθε περίσταση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Έλσα Τσαν.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250ml)
1 κουπα γαλα χλιαρο,1 κουπα νερο χλιαρο,1,5 μιση κουπα ζαχαρη,3 αυγα,25 γρ μαγια νωπη,1 φακελακι μαχλεπι,1 φακελακι κακουλε,3 βανιλιες,3 κ.σ.βουτυρο λιωμενο,1 κιλο αλευρι + λιγο στον παγκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην λεκανιτσα το γαλα-νερο-μαγια και ανακατευουμε με συρμα!Ριχνουμε την ζαχαρη-αυγα-βουτυρο-μπαχαρικα και ανακατευουμε με συρμα
Τελος ριχνουμε χουφτα-χουφτα αλευρι με μια πρεζα αλατι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον αλευρωμενο παγκο και την κοβουμε σε ισα κομματια(4)
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλες
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα
Στην συνεχεια καθε μπαλα την ανοιγουμε ενα φυλλο μετριο και κοβουμε λωριδες
Αυτες τις λωριδες τις στριφογυρναμε και δινουμε το σχεδιο
Τα βαζουμε σε ταψι μεσα με λαδοκολα
Τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα
Και τελειωνουμε τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο ριχνουμε σουσαμι και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Έλσα Τσαν.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάχνουμε τα πιο εύκολα τσουρεκάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιώτα Πιπερτζή-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
900 γρ αλεύρι γοχ περίπου
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι ηλιέλαιο χλιαρό
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 φακ ξερή μαγιά
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
5 κουταλιές ζάχαρη εγώ έβαλα 7 γιατί γίνονται αγλυκα
Μαχλεπι κακουλε
Ενα αυγό για επάλειψη
Εγω δεν τα έκανα γεμιστά δεν είχα πραλινα έβαλα σταγόνες σοκολάτας γάλακτος και λευκής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ μεγάλο ρίχνουμε τα υγρά την μαγιά το τσ μυρωδικά και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνουμε σκεπάζουμε για μια ώρα να φουσκώσει.
Πλάθουμε τα τσουρεκακια βάζουμε την πραλινα τα κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 25 περίπου λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιώτα Πιπερτζή-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”