Συνταγές
Συνταγή για γαλατόπιτα γεμάτη απο αρώματα και γεύση
Η Εκτέλεση είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 λίτρο γάλα, φρέσκο, πλήρες.
220γρ ζάχαρη (1 φλιτζάνι).
160γρ σιμιγδάλι ψιλό (3/4 του φλιτζανιού).
3 αυγά.
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι.
(2 βανίλιες)
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη. Το μάτι της κουζίνας είναι σε μεσαία ένταση και τα ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει η ζάχαρη (περίπου 4 λεπτά).
Στην συνέχεια ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι και μετά από λίγο το ξύσμα του λεμονιού… (Για περισσότερη γεύση και άρωμα προσθέτουμε και 2 βανίλιες).
Όταν θα πήξει και βγάλει φουσκάλες η “κρέμα” μας, απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει περίπου 8 λεπτά.
Το ανακάτεμα συνεχίζεται… και προσθέτω τη μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο. Το μείγμα πρέπει να κρυώσει, ώστε να βάλουμε τα τρία αυγά.
Σε 5 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί ξανά και ξανά…
Η γαλατόπιτα είναι σχεδόν έτοιμη. Βάζουμε το υλικό σε ένα ταψάκι (30χ26) και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 με 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Προσοχή στον φούρνο που έχει ο καθένας.
Πρόταση σερβιρίσματος, μέλι και κανέλα.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Δημήτρη Τσολάκη.