Συνταγές
Θεσπέσιο φαγητό για εκλεκτούς ουρανίσκους όσοι λατρεύουν το στιφάδο – με κουνελάκι
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1,5 κιλό περίπου κουνέλι
1 κιλό περίπου κρεμμυδάκια (τα κρεμμυδάκια που έβαλα είναι δικά μας)
3-4 ώριμες ντομάτες χωρίς φλούδα
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι για το σοτάρισμα
1 ποτήρι κρασί
2 κουταλιές ξύδι
Αλάτι πιπέρι κύμινο
μπαχάρι κανέλα και Δάφνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά το κουνέλι και στραγγίζουμε καλά τις μερίδες… Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί… Προσθέτουμε το κουνέλι και σοτάρουμε πολύ καλά να πάρει χρώμα… Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε… Σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα μπαχαρικά τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές.
Κατόπιν ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει το κουνέλι περίπου 20 λεπτά… Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά να μυρίσουν και ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες… Ανακατεύουμε και σιγοψήνουμε μέχρι να ψηθούν τα κρεμμυδάκια και να μελώσει η σαλτσούλα μας.
Στο τέλος πριν κλείσουμε τη θερμοκρασία προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε απαλά να μην λιώσουν τα κρεμμύδια.
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.