Συνταγές
Σπουδαία και αγαπημένη τούρτα σοκολάτα με πορτοκάλι καραμέλα
Νόστιμη συνταγή από “Νικολέττα Πετροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά με πορτοκαλι
2 σοκολάτες υγείας με πορτοκαλι
1 ζαχαρούχο
1 γάλα εβαπορέ
2 κρέμες άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
1 φυτική σαντιγί
Μπισκοτάκια ορεο μίνι
Κεράσι γλυκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μουλτι πολτοποιουμε τα μπισκότα και τα στρώνουμε στη φόρμα, με λιωμένο το βούτυρο
Φτιάχνουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες στις συσκευασίες και στρώνουμε πάνω από το μπισκότο
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ζαχαρούχο με την σαντιγί
Στρώνουμε πάνω από τις κρέμες
Στα μικροκύματα λιώνουμε τις σοκολάτες υγείας, και προσθέτουμε τρεις κουταλιές ηλιέλαιο, και μια κουταλια σούπας μέλι και στρώνουμε από πάνω
Στολιζουμε με μπισκοτάκια και κεράσια
Νόστιμη συνταγή από “Νικολέττα Πετροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Αν σου άρεσε η παραπάνω συνταγή, δες άλλη μια απολαυστική εκτέλεση για πανέμορφο και ζουμερό κέικ γάλακτος με επικάλυψη καραμέλας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Karaiskou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε 4 αυγά με 150 γρ ζάχαρη αχνημέχρι να αφρατεψουν. Προσθετουμε 1 κουτ. Εσανς βανίλιας 1 πρέζα αλάτι και μια κούπα φαρίνα ψήνουμε για 35 λεπτά στους 170 βαθμούς κελσίου.
Μεχρι να ψηθεί ετοιμάζουμε το σιρόπι γάλακτος 750 γρ γάλα 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Κανουμε τρύπες στο παντεσπάνι και ρίχνουμε όλο το υγρό μίγμα. Ετοιμαζουμε την καραμέλα με 1 ποτήρι ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 200 γρ κρέμα γάλακτος.
Το ντεκόρ έγινε με αγλυκη σαντιγί.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Karaiskou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”