Συνταγές
Κουλουράκια με πετιμέζι όλο άρωμα και γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
150 ml πετιμέζι
40 ml νερό
230 ml ελαιόλαδο
160 ml ζάχαρη
1 1/2 κγ. κανέλα
1 κγ. γαρίφαλο
1 κγ. κοφτό σόδα
1 σφηνάκι κονιάκ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
600 – 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε δυνατά το πετιμέζι, το νερό, το λάδι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα ζυμώνονται μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Πλαθοτμε τα κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 160 βαθμούς για 15′ περίπου.
* είναι ελαφρώς τραγανά. Ίσως και λίγο λιγότερο ψήσιμο από 15′. Ανάλογα πόσο θα τα ψήσετε.
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για σπιτικό πετιμέζι
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Spyliopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.
Κάνουμε πετιμέζι όταν είναι η εποχή του τρύγου
Βάζουμε τον μούστο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε ένα πανάκι , μπορούμε ίσως να βάλουμε από μπομπονιέρα, λίγη στάχτη καθαρή, το δενουμε και το ριχνουμε στην κατσαρόλα, με τη στάχτη κόβουμε το μούστο όπως βράζει βγάζει πολύ αφρό ξαφρίζουμε συνέχεια
Όταν καθαρίσει αφήνουμε να βράσει αρκετή ώρα να δέσει καλά σαν καλό δεμένο σιρόπι.
Με το πετιμέζι φτιάχνουμε μουσταλευριά μουστοκούλουρα και διάφορα άλλα εδέσματα μπορούμε να κάνουμε μπαλσάμικο με πετιμέζι και λίγο ξύδι είναι και φάρμακο για το βήχα!!!
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Spyliopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.