Συνταγές
Πολύ ωραίο το λικέρ φράουλα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Νανάκη Βυζηράκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
1κιλό τσικουδιά
1 κιλό νερό
800 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες τις βάζουμε σε ενα δοχείο με την τσικουδιά για 3 ημέρες μετα τις σουρώνουμε
βάζουμε το υγρό απο τις φράουλες μαζί με το νερό τη ζάχαρη και τη βανίλια να βράζουν για 5 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Άννα Νανάκη Βυζηράκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για σπιτικό παγωτό φράουλα, αρωματισμενο με ψιλοκομμένο δυόσμο
Η Συνταγή είναι από κ. Urania Zantioti – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
ΥΛΙΚΑ
600 γραμμάρια πολτοποιημενες φράουλες
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά,κρύα
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές μέλι
4 κουταλιές άχνη ζάχαρη,ανάλογα με το πόσο γλυκές είναι οι φράουλες,μπορεί λίγο παραπάνω ζάχαρη
Φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μπωλ ανακατεύουμε τον πολτό φράουλας με την ζάχαρη,το μέλι,γιαούρτι,τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Ανακατεύουμε την σαντιγί με μαριζ στο μείγμα της φράουλας
Βάζουμε στην κατάψυξη
Μετά από μία βγάζουμε το μπωλ από την κατάψυξη και με μίξερ χειρός χτυπάμε το παγωτό για 1-2 λεπτά για να σπάσουμε τους κρυστάλλους
Το επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές ανά μία ώρα,παγώνουμε και απολαμβάνουμε!
Η Συνταγή είναι από κ. Urania Zantioti – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”