Συνταγές
Σπιτικός χαλβάς με μέλι, χαρουπόμελο, ξηρούς καρπούς ή και βανίλια – Είναι πολύ νόστιμος και εύκολος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά :
300 γρ. ταχίνι κανονικό η ολικής άλεσης
210 γρ. μέλι αραφινάριστο μη επεξεργασμένο μέλι αβραστο (στα βιολογικά)
2 λεμόνια το ξύσμα μόνο
Και οτι άλλο έξτρα θέλετε για γεύση,
Κακάο, χαρουπομελο, ξηρούς καρπούς, βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ μικρό και το ξύσμα λεμονιού
Σε σκεύος αντικολλητικό ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5-10 λεπτά, θέλουμε να εξατμιστεί το περισσότερο νερό για να μπορεσει να πήξει
Κάνουμε μια δοκιμή για να καταλάβουμε αν έβρασε ως εξης: ρίχνω μια σταγόνα από το μέλι που βράζει σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν η σταγόνα μείνει σφιχτή και δεν διαλυθεί είναι έτοιμο
Αδειάζουμε όλο το μέλι στο μπολ με το ταχίνι και ανακατεύουμε πολύ καλά, με κουτάλι
Αν χρησιμοποιήσουμε και αλλά υλικά, τα βάζουμε και αυτά
Για το χαλβά με χαρουπομελο θα βάλουμε:
3 κ.σ χαρουπομελο, ξηρούς καρπούς και θα τα ανακατέψουμε καλά όλα μαζί
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολάκι που πρώτα καλύψαμε με διαφάνεια. Καλύπτουμε με μερικούς ξηρούς καρπούς και αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει
Αν τον κάνετε σκέτο με βανίλια θα προσθέσετε 2 βανίλιες μέσα στο μέλι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”