Συνταγές
Σπιτικοί κύβοι λαχανικών από τα χεράκια μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρια Πιτσιλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – Εκτέλεση :
4 μεγάλα κολοκυθάκια 10 καρότα 4μεγαλα κρεμμύδια 8 πράσινες πιπεριές σέλινο μαϊντανό περίπου από 1 μαυσακι λίγο μαύρο πιπέρι λιγο ελαιόλαδο ζωμό από βρασμένο μοσχάρι μόνο τον ζωμό και λίγο νερό
τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βραζουμε λίγο μέχρι να μαλακώσουν όχι πολύ
τα πολτοποιουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε ατομικά μπολακια και τα βάζουμε κατάψυξη σύνολο 100 βγήκαν
Η Συνταγή είναι από Μαρια Πιτσιλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ωραία ιδέα για πολύ νόστιμο πιάτο και με πλούσια γεύση – Μπρόκολο ογκρατέν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
8 φέτες του τοστ αναλογα το πυρεξ
1 μικρο ελάχιστα βρασμένο μπρόκολο κομμένο σε φουντιτσες
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
4 αβγα
100 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι πιπέρι
Διάφορα τυριά κίτρινα τριμμενα
Εκτέλεση
Βραζουμε το μπροκολο 7 με 8 λεπτα να κραταει λίγο. Αλείφουμε με βουτυρο το πυρεξ και στρώνουμε το ψωμί του τοστ απο πανω το μπροκολο και τυρια.
Βαζουμε από πανω ακομα μια στρώση ψωμί μπρόκολο και τελειώνουμε με τυρια . Αφού ανακατεψουμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος ριχνουμε αργά πάνω απ’τα ψωμιά να το ρουφήξει
Ψήνουμε σε πυρεξ στους 180 χωρίς να σκέπασουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να λιώσει το τυρί
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”