Συνταγές
Ωραία πρόταση ιδίως τώρα που τα περισσότερα λαχανικά είναι στην εποχή τους – πολτός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4καροτα
2 κρεμμυδια 4 πατατες 3κολοκυθακια
6 μανιταρια
2φλωρινης πιπεριες
1/2πρασο 2πρασινες πιπεριες Ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
μετα το αλεσμα αλάτι κλιγο πιπερι Τα βραζω με ελάχιστο νερο τα κοβω σε μικρα κομμάτια για να βρασουν γρηγορα
Οταν μαλακώσουν τα αφηνουμε να κρυωσουν τα αλεθουμε στο μουλτι
ριχνουμε ελαιολαδο και τα τοποθετουμε σε θηκες Τα παγωνουμε κ τα τοποθετουμε σε σακουλακια στην καταψυξη
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή ..
Ένας καλός τρόπος να αποθηκεύσουμε σκόρδα, είναι να τα κάνουμε πολτό.. ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”
Υλικά για έξι κεφάλια σκόρδο.
1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι λευκό
1 πρέζα αλάτι μαγειρικό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις σκελίδες και τις κόβουμε στη μέση.
Αφαιρούμε τις φύτρες για να μη μας ξινίζει στη γεύση αλλά και για όσους έχουν πρόβλημα με το στομάχι
Τα βάζουμε στο κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε καλά να λιώσουν.
Προσθέτουμε το αλάτι,το ξύδι και το ηλιέλαιο και ξανά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός.
Αν θέλουμε να γίνει ποιο μαλακό και κρεμώδες προσθέτουμε μισό ακόμα φλιτζανάκι ηλιέλαιο και ξύδι.
Μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε σε βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο για ένα μήνα περίπου.
Όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε και χρειαστούμε σκόρδο για το φαγητό μας μια κουταλιά του γλυκού είναι αρκετή ή όσο εμείς θέλουμε.
Επίσης μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο απο πάνω για να μη μας μουχλιάσει και όταν χρησιμοποιήσουμε τη πάστα να το συμπληρώνουμε μετά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”