Συνταγές
Μια νόστιμη συνταγή για σπιτικά τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αφροδίτη Λόκου – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
300γρ γάλα χλιαρό
100γρ ηλιέλαιο
50 γρ βούτυρο
Μια μαγια ξέρει 9 γρ
Μια κσ ζάχαρη
Ένα κγ αλάτι
Ένα αυγό και ένα ασπράδι αυγού
Αλεύρι 550γρ για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ρίχνουμε το γάλα χλιαρό με την ζάχαρη την μαγιά ανακατεύουμε ρίχνουμε το λάδι τά αυγά το αλεύρι το αλάτι και ζυμωνουμε
Τέλος το βούτυρο ζυμονουμε το αφήνουμε μια ώρα μετά πλάθουμε βάζω Την γέμιση τα αληφουμε με κρόκο και σουσάμι και τα ψήνουμε σε εκατό ογδόντα βαθμούς κελσίου αέρα μέχρι να ροδισουν
Γέμιση βαζουμε μισό κιλό φέτα και λίγο γιαούρτι αυγά και πιπέρι τα άλλα μισά βαζουμε λουκάνικα
Η Συνταγή είναι από Αφροδίτη Λόκου – “Χρυσές Συνταγές”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για “τυροπιτάκια” με ζύμη πολλαπλών χρήσεων – Υπέροχα χρυσαφένια και λαχταριστά!
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα Βασιλάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ζύμη:
2 φλυτζάνια αλευρι, μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό,1φακελακι μαγιά, μισό φλυτζάνι σπορελαιο εγω βαζω μισο ελαιόλαδο μισό σπορελαιο.Λιγο αλατι,1κουταλια σουπας ξύδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, ανακατεύουμε ρίχνουμε το λαδι,το ξύδι,το αλάτι και τέλος το αλεύρι.Ζυμωνουμε και αν δεν έχουμε χρόνο δεν το αφήνουμε να ξεκουραστεί
φτιάχνουμε αμέσως τα τυροπιτάκια.Σημερα έβαλα τυρί φετα στη γεμυσι και ενα αυγό, ένα κρόκο για επάλειψη.Μπορειτε να κανετε οτι δηποτε με αυτη τη ζύμη.ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200°εικοσι λεπτά αντιστάσεις
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα Βασιλάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.