Συνταγές
Η καλύτερη συνταγή για σπιτικά κουλουράκια
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
250γρ βούτυρο,270γρ ζάχαρη,3αυγα midium,1/2κγ σόδα μαζί με 60γρ χυμό πορτοκάλι,125ml γάλα εβαπορε,ξύσμα από δύο πορτοκάλια ,2βανιλιες ,1 1/2 κγ μαχλεπι 1/2 μαστίχα σκόνη,900-950 αλεύρι γ.ο.χ.1 κρόκο αυγού συν 1 κ.σ νερό για άλειμμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο γάλα προαιρετικά βάζουμε 1/2 κγ αμμωνία.
Πρωτα χτυπάμε το βούτυρο για λίγο,μετά ρίχνουμε την ζάχαρη.
Χτυπαμε μέχρι να αφρατεψη.Μετα σιγά σιγά όλα τα υλικά και τέλος το αλεύρι σταδιακά και χτυπάμε με το γάντζο στο μίξερ.
Αν θέλουμε τα ζυμωνουμε με το χέρι.Εγω τα έκανα στο μίξερ.
Βαζουμε στο ταψί τα κουλουράκια τα αλοιφουμε με το μίγμα κρόκου και νερού και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 για 20 με 25 λ περίπου
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Άννη Μουζακίτη.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Φανταστικά κουλουράκια πορτοκαλιού
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
1 ποτήρι καλαμποκελαιο,1ποτηρι ζάχαρη,1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,1 φακ.μπεικιν,2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού,900 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι την ζάχαρη στην λεκανιτσα και τα ανακατεύουμε με σύρμα! Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα τα ανακατεύουμε!Ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στην συνέχεια αρχιναμε να ζυμωνουμε
Πλάθουμε κορδόνια ίσα και αρχιναμε φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε!Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθ αντί μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά
Εάν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 15 λεπτά!Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των (200 ml)!Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.