Connect with us

Συνταγές

Σπιτικά αφράτα κρουασάν βουτύρου με σοκολάτα υγείας

Published

on

83084545 1798073140323629 7719653615148728320 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Αφιερώστε ένα απόγευμα και φτιάξτε δυο δόσεις ….μπορείτε να φυλάξετε στην κατάψυξη και να έχετε φρέσκα σπιτικά κρουασάν ανά πάσα στιγμή.
Αξίζει πραγματικά τον κόπο!!!!

Υλικά
360 γρ φρέσκο γάλα χλιαρό
50 γρ ζάχαρη ( 1/3 φλ. τσαγιού)
10 γρ αλάτι( 1 κ.γ κοφτό)
1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
50 γρ βούτυρο για τη ζυμη
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ βούτυρο lurpak για το τύλιγμα
1 σοκολάτα κουβερτουρα χοντροκομμένη για τη γέμιση..

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύουμε αρχικά με το σύρμα να διαλυθούν και αφήνουμε μισή ωρίτσα περίπου να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Προσθέτουμε ελαφρώς χτυπημένα το αυγό και ξεκινάμε να χτυπάμε με το γάντζο προσθέτωντας σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι. Στο τέλος ρίχνουμε και τα 50 γρ βούτυρο και χτυπάμε για 8 λεπτά περίπου μέχρι να ξεκολλάει τελείως η ζύμη από τον κάδο και να είναι τσιχλωτη και αφράτη.

Αφήνουμε κλεισμένη καλά με μεμβράνη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.

Χωρίζουμε τη ζωή μου σε 4 μπαλιτσες και ανοίγουμε 4 δίσκους ίσου μεγέθους.

Χωρίζουμε τα 250 γρ κρύο βουτυρο σε τρία μέρη και με τη βοήθεια του πλάστη μέσα σε μια λαδόκολλα χτυπάμε και ανοίγουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το βούτυρο στο πρώτο δίσκο ζύμης που έχουμε ανοίξει , από πάνω στρώνουμε τον επόμενο δίσκο – το δεύτερο κομμάτι βούτυρο , τον επόμενο δίσκο – βούτυρο και τέλος τον τελευταίο δίσκο ζύμης.

Ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη μου τα δισκάκια με το βούτυρο ενδιαμεσα και κλείνουμε σε φάκελο ( ξεκιναμε από τις άκρες και τυλίγουμε στη μέση). Βάζουμε τη ζύμη μου σε μεγάλη σακούλα τροφίμων και στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βγάζουμε και ανοίγουμε πάλι τη ζύμη μου κάθετα και ξανακλεινουμε σε φάκελο.

Αυτή τη διαδικασία θα την κάνουμε άλλη μια φορά. Τέλος ανοίγουμε πάλι το ζυμαρακι μου σε παραλληλόγραμμο και κόβουμε τρίγωνα για να τυλίξουμε τα κρουασάν. Από τη μεγάλη πλευρά του τριγώνου κάνουμε μια μικρή σχισμή έτσι ώστε τυλίγοντας να εγκλωβιστεί η γέμιση μέσα.

Ψήνουμε τα κρουασάν στους 180 βαθμούς σε αεροθερμο για 25 λεπτά.

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές9 λεπτά ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα4 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές6 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές8 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές9 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές24 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Exit mobile version