Πιτες
Ανακατέψτε αλεύρι με γιαούρτι για ένα υπέροχο αποτέλεσμα! Καταπληκτική σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
Νόστιμο και πρακτικό! Για εμάς που αγαπάμε την σπανακόπιτα, με αυτόν τον τρόπο χωρίς φύλλο θα μπορούμε να την κάνουμε πιο συχνά!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
-350 γρ. σπανάκι κομμένο
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-άνηθος ψιλοκομμένος
-2 μέτρια αυγά
-2 κτσ. αλεύρι γ.ο.χ
-200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
-1 κτγ. αλάτι
-πιπέρι
——————————————————-
-400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-400 γρ. νερό
-130 γρ. ελαιόλαδο
-270 γρ. γιαούρτι
-1,5 κτγ. αλάτι
-10 γρ. μπέικεν πάουντερ
———————————————————
-100 γρ. σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα μπωλ και το αλατίζουμε. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Στραγγίζουμε το σπανάκι και αδειάζουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, τα αυγά, το αλεύρι, το πιπέρι και την φέτα. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπωλ, αδειάζουμε το γιαούρτι, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέηκιν πάουντερ και το αδειάζουμε στο μπωλ με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με λάδι και πινέλο, ένα ταψί 46Χ38 εκατοστά και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αδειάζουμε στο ταψί το μισό μίγμα με το γιαούρτι και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Με τον ίδιο τρόπο, αδειάζουμε και στρώνουμε στο ταψί το μίγμα με το σπανάκι.
Αδειάζουμε το υπόλοιπο μισό μίγμα με το γιαούρτι και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Η “σπανακόπιτα “ είναι έτοιμη!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ και μην ξεχασεις να κανεις εγγραφή στο κανάλι, για να μείνεις συντονισμένος με τις πιο νόστιμες συνταγές:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL