Συνταγές
Σπανακόπιτα με φύλλο τραβηχτό! Μιάμ μιαμ τέλεια πίτα !
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
2. 5 φλ αλέυρι
1κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
2κ.σ ηλιελαιο
1/2 φλ ηλιέλαιο για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα λεκανακι βάζουμε το αλέυρι με το αλάτι το λάδι και το ξύδι και το ανακατέυουμε να γίνει σαν τρίμματα .Μετά Ρίχνω το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε μεχρι να εχω ενα εύπλαστο ζυμαράκι.
Το μαζεύουμε σε μια μπάλα και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ.Το αλειφω και απο επανω με λιγο λάδι. Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Μετά το χωρίζω σε 4 μπαλάκια.Παιρνω ένα μπαλάκι το αλείφουμε με το λάδι και το ανοίγουμε σαν μικρό πιατάκι. Έτσι κάνουμε και τα υπόλοιπα μπαλάκια .
Να εχουν αλειφθει ολα καλα με το λαδι.Τα σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη μια ώρα. Ετοιμαζουμε την γέμιση.
Για την γέμιση
ένα κιλό σπανάκι 1 πράσο 4 φρεσκα κρεμμυδάκια μισό ματσάκι άνηθο
250 γρ φέτα σπασμένη με το πιρούνι
Αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε ολα τα υλικα σιγα σιγα σε ενα πλατυ τηγανι με λιγο λάδι να μαραθούν και να βγάλουν το υγρά τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτω την τριμμένη φέτα .
Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια παίρνουμε το ένα πιτάκι και σιγά σιγά το τραβάω με τα χέρια να ανοίξει.
Βάζουμε γέμιση σε όλη την επιφάνεια και το τυλιγω ρολο το βαζουμε σε λαδωμένο ταψάκι έτσι κανω και για τα υπόλοιπα 4 κομματια ζυμης!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις ανάλογα τον φούρνο σας μεχρι να παρει ωραίοχρωμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.