Πιτες
Δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε! – Σπανακοτυρόπιτα της γιαγιάς! Μια πίτα που όλοι λατρεύουν με χωριάτικο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Οι κρατσανιστές δημιουργίες όπως αυτή η σπανακοτυρόπιτα είναι απολαυστικές όσο και αποπλανητικές.
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για την ζύμη
550 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
300 γρ. νερό
1 κτγ. αλάτι
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
για την γέμιση
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κτσ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι κομμένο
2 κτσ. ελαιόλαδο
1,5 κτγ. αλάτι
λίγο πιπέρι
300 γρ. τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με την παρασκευή της γέμισης. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα βαθύ τηγάνι, αδειάζουμε ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνιθο.
Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε έως ότου το σπανάκι να μαραθεί και μαγειρεύουμε έως ότου να εξατμιστούν τα υγρά.
Μετά από περίπου 15 λεπτά, αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπωλ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της ζύμης. Σε ένα μπωλ, αδειάζουμε το νερό, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας.
Οταν γίνει ζύμη, σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει, και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη τα οποία και με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ένα κομμάτι σε φύλλο περίπου 30Χ40 εκατοστών.
Με το λιωμένο βούτυρο και με πινέλο, αλείφουμε το φύλλο, το διπλώνουμε, το αλευρώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο, το οποίο σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 47Χ38 εκατοστά.
Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο, παίρνουμε την ζύμη από το ψυγείο και αφού την αλευρώσουμε, την ανοίγουμε σε φύλλο και το απλώνουμε στο ταψί.
Απλώνουμε το μίγμα με το σπανάκι και από πάνω θρυμματίζουμε την φέτα.
Ανοίγουμε σε φύλλο και το δεύτερο κομμάτι ζύμης από το ψυγείο και το απλώνουμε στο ταψί. Κλείνουμε τις άκρες των φύλλων.
Με την ανάποδη μεριά ενός μαχαιριού, χαράσουμε την πίτα σε κομμάτια.
Αλείφουμε με βούτυρο και πινέλο την πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “σπανακοτυρόπιτα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL