Συνταγές
Σπανακοτυρόπιτα με υπέροχο σπιτικό φύλλο και τραγανές γωνίες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
500γρ αλεύρι εγώ έβαλα Κούλα
1κ.σ ξύδι
Μισό κ.γ αλάτι
2 κ.σ ελαιόλαδο
250 μλ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι το ελαιόλαδο το ξίδι και στο τέλος σιγά-σιγά το νερό. Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Περίπου σε μικρό ταψάκι βγαινουν οχτώ φύλλα 4 κάτω και 4πάνω αν θέλετε σε μεγαλύτερο ταψί μπορείτε να κάνετε δύο φύλα κάτω και δύο φύλα πάνω.
Στο στρώσιμο βάζουμε στο ταψι με κάθε φύλλο και λάδι γεμίσει και συνεχίσουμε μετά με φύλλο λάδι φύλλο λάδι και όσο μας πάρει. Από πάνω Μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο η λαδι (όπως στην δική μου την περίπτωση) κόβουμε την πίτα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή Ανάλογα από το φούρνο.
Ζεματαμε για 1 , 2 λεπτά το σπανάκι το στραγγίζουμε καλά και προσθέτουμε φρέσκο κρεμμυδάκι άνηθο και λίγο δυόσμο. Το αφήνουμε στην άκρη και μόλις κρυώσει προσθέτουμε το τυρί κατσικίσιο.
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.