Συνταγές
Δεν υπάρχουν λόγια! Νόστιμη σπανακοτυρόπιτα με ωραία γέμιση και τραγανό χειροποίητο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για το φύλλο:
600γρ.αλευρι, 1 σφηνάκι λάδι, 1 κ.γλ.μπέικιν, 2κ.σ.ξυδι, 1κ.γλ.αλατι και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
800 γρ. σπανακι
2 πράσα (το ασπρο μέρος)
4-5 κρεμμυδακια
1 μεγ. ξερό κρεμμυδι
Ανιθο ένα ματσάκι, πιπερι
500 γρ. Φετα
Αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
3 κουταλιές της σούπας τραχανά, ή βρώμη, ή σιμιγδάλι, για να απορροφάει τα υγρα
Λάδι για το σωταρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε ελαφρώς όλα τα χορταρικά να μάραθουν με λίγο λαδι. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον τραχανά, εκτός από τη φέτα, που τα βάζουμε αφού κρυώσει η γέμιση λίγο.
Για το σπιτικό φύλλο:
αφού ξεκουραστηκε η ζύμη για περίπου 40 λεπτά, κανουμε πέντε μπαλάκια , άνοιγουμε πέντε φύλλα , βαζουμε τρία κάτω , λαδωνοντας λίγο ανάμεσα, μετά τη γέμιση και μετά άλλα δυο φύλλα πάνω , πάλι δαλωνοντας ανάμεσα
Τα φυλλα πάντα τα βάζουμε ζαρωμενα, να έχει αέρα ανάμεσα , να ψηθει καλά
Την περναμε με λαδάκι, την βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.
Το ταψί μου Νο 36
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.