Συνταγές
Σούπερ λαχταριστή πίτσα καρμπονάρα που θα ζήλευαν ακόμη και οι σεφ – τέλος πια οι κατεψυγμένες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για το ζυμαράκι
1 κούπα του nescafe χλιαρό νερό (300γρ)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
2 φλιτζανάκια του καφέ σιμιγδάλι ότι έχετε
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 με 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 διαφορετικά τυριά γκούντα emmental ανακατεμένα μεταξύ τους
ΥΛΙΚΑ για την γέμιση
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο
1 σκελίδα σκόρδο
3 αυγά
μπέικον οσο εσείς θέλετε
1 πιπεριά μέτρια
αλάτι κ πιπέρι
Κρέμα γάλακτος 200ml! για 3 πίτσες
Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την σκελίδα σκόρδου, μόλις τσιγαριστή καλά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σπάμε μέσα τα 3 αυγά τα οποία τα ανακατεύουμε καλά και αυτά ψήνονται…δεν θέλουμε πολύ να ψηθούν
Σε ένα άλλο τηγανάκι τσιγαρίζουμε λίγο το μπέικον ανοίγουμε το ζυμαράκι με τα χέρια μου σε ταψάκι λαδωμένο ρίχνουμε πρώτα το τυρί μετά το μείγμα κρεμμυδιού αυγού κ σκόρδου,μετα το μπέικον και την πιπεριά ψιλοκομμένη και ρίχνουμε περίπου 70 γραμμάρια κρέμα γάλακτος στην κάθε πίτσα
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το ζυμαράκι
Ζεσταίνετε το νερό και το βάζετε μέσα σε μία λεκανίτσα διαλύετε την μαγιά μέσα,( προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η δύναμη της μαγείας και θα έχετε αποτυχία) στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι και το βούτυρο το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο με το σιμιγδάλι
Φτιάχνετε ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια σας και το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει στη συνέχεια βάζετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί η λίγο λαδάκι και ρίχνετε λίγο αλεύρι επάνω τοποθετείτε το ζυμαράκι και το ανοίγετε με τα χέρια σας μέχρι να καλύψετε όλο το ταψάκι σας
ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν Καλή επιτυχία σε όσους τη φτιάξουν
Αυτη η ποσότητα είναι για 3 πίτσες κανονικές του εμπορίου
Ψήνουμε 20 λεπτά στους 200 την κάθε μια
Μπαίνουν κ κατάψυξη όπως είναι
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.