Συνταγές
Σούπερ ιδέα για προφιτερόλ με τσουρέκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ιωάννης Παπανικολάου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
Υλικά:
(Για την βάση)
500γρ. Τσουρέκι
(Για το σιρόπι)
250γρ. Νερό
250γρ. Ζάχαρη
(Για την κρέμα σοκολάτα)
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
200γρ. κουβερτουρα γάλακτος ή τζιαντουγια
(Για την σαντιγύ)
1 συσκευασία morfat creamy 250γρ.
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αποσύρουμε από τη φωτιά 2,5 λεπτά από τον βρασμό και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε κύβους το τσουρέκι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 150° για 25′.
Ρίχνουμε το σιρόπι στο τσουρέκι.
Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως και όταν είναι έτοιμη και ζεστή ρίχνουμε την κουβερτουρα μέσα και ενσωματώνουμε.
Ετοιμάζουμε και την σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως.
Σε ατομικά μπολ τοποθετούμε την βάση από τσουρέκι προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτα
Και γαρνίρουμε με σαντιγί όταν κρυώσουν καλά τα υλικά.
Η Συνταγή είναι από κ. Ιωάννης Παπανικολάου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.