Συνταγές
Ότι πρέπει με το κρύο – μια ζεστή σούπα βραστό μοσχαρίσιο με λαχανικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλ μοσχαρίσια κρεασ κομενο σε μερίδιο από το χασάπης της γειτονιάς..
5 πατάτες κομενα σε κύβος
1 κρεμιδι ψιλοκομμένο
4 μικρά κάρτα κομενα σε ροδέλες
1 κολοκυθάκι κομενα σε κύβος
2 σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια σελινο
2 φύλλα δάφνης
1 ποτιρι του κρασιού ελεολαδο
1/2 ποτιρι κρασί
Αλάτι, μαυροπιπερι, λίγο μπαχαρι
Εκτελεση
Πρώτα το κρεασ το τηγανισουμε λίγο το σβησουμε με κρασί και μετά βαλουμε ζεστό νερό να βρασι το κρεασ όταν έχει βρασει καλά βαλουμε όλα τα υπόλοιπα τα υλικά να βράσουν μαζί
στο τέλος συμπληρώσουμε με λίγο ελεολαδο τα μπαχαρικά και οποίος θέλει μπορεί να βάλει χυμό λεμονιού.
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για λαχταριστή και νόστιμη κοτοσουπίτσα με αυγολέμονο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενα Μακαρη -Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικά
250-300 γρ. κοτόπουλο έτοιμο ψημένο
2 καρότα
1 πατάτα
1 κρεμμύδι
1 φλυτζάνι ρύζι γέλασέ
2 κσ Φυτίνη
1 κύβο κότας
1 αυγό
χυμό από 1 λεμονί
1 κσ νισεστέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 καρότα , 1 πατάτα, και 1 κρεμμύδι ολόκληρα. Μόλις βράσουν τα λαχανικά τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε στο μούλτι μαζί με λίγο ζουμί. Τα αλέθουμε πολύ καλά να γίνουν κρεμά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με την Φυτίνη, το ρύζι , τον κύβο και αλατοπίπερο.
Μόλις το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε και το κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κομματάκια. Σε εάν μπολ χτυπάμε το αυγό με το λεμονί και το νισεστέ. Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο από το ζουμί της σούπας καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά για να μη μας κόψει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενα Μακαρη -Μπαχάρι και κανέλα.”