Συνταγές
Σούπα βελουτέ με αγκινάρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτή η σούπα ξεχωρίζει για την τέλεια υφή της και την εξαιρετική γεύση της! Αξίζει την δοκιμή!
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
500 γρ. αγκιναράκι Ιερουσαλήμ
1 πατάτα λευκή
1 μήλο πράσινο
1 κρεμμύδι κόκκινο γλυκό
1 σκελίδα σκόρδο
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κύβο κοτόπουλου
85 γρ. κρασί λευκό ημίγλυκο
1πρεζα θυμάρι
1 πρεζα φασκόμηλο
1 – 2 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
1 πρεζα ξύσμα λεμονιού
2 γρ. χυμό λεμόνι ( 3 σταγόνες)
1 φλούδα από το μήλο
1 φλούδα από το λεμόνι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρω με ελαιόλαδο στην χύτρα, μαζί με το αγκιναράκι, την πατάτα, το μήλο, πλυμένα ξεφλουδισμένα και κομμένα, σβήνω με το κρασί, περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ, , τον κύβο διαλυμένο σε ανάλογο βραστό νερό, τα βότανα, φλούδες από το λεμόνι και το μήλο, και μαγειρεύω σε ανάλογο χρόνο.
Ανοίγω την χύτρα, βγάζω τα κλωναράκια από τα βότανα και τις φλούδες λεμόνι- μήλο, πολτοποιώ το μείγμα με ράβδο μπλέντερ, τέλος ρίχνω το ξύσμα, τον χυμό λεμόνι και ανακατεύω.
Σερβίρω, και γαρνίρω την επιφάνεια της σούπας, με τηγανητό σκόρδο, ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη, ξύσμα λεμόνι, και πιπέρι.
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Καταχώρησε την δικιά σου ξεχωριστή συνταγή εδώ!