Συνταγές
Ελαφριά και πεντανόστιμα σουτζουκάκια στο φούρνο με πατάτες σαν τηγανιτές
Υπέροχο πεντανόστιμο φαγητό με ωραία σάλτσα και χρυσαφένιες πατατούλες
Η Εκτέλεση είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 σκελ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
2 φέτ. ψωμί μπαγιάτικο
1 φλ. μαυροδάφνη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 kg ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ
1 πρέζα/ες ζάχαρη
2-3 κόκκοι μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε πρώτα το ψωμί στο κρασί.
Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά του κιμά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.
Συγχρόνως, βράζουμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας για 15′ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βουτάμε τα χέρια στο κρασί και πλάθουμε σε μικρά σουτζουκάκια.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί ίσα που να τα χωράει, τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 10΄ με 15′ μέχρι να ροδίσουν….αναλογα με το φούρνο σας!!
Στο τέλος τα βουτάμε στη σάλτσα και τα βραζουμε στη σάλτσα για 5′ με 10′
Για τις πατάτες στο φούρνο..σα τηγανιτές…
Τις έπλυνα πολλές φορές κομμένες για να φύγει το άμυλο τους και αφού πρώτα τις στεγνωσα με χαρτί κουζίνας τους έριξα αλάτι, πάπρικα γλυκιά ,σιμιγδάλι ψιλό και λίγο ελαιόλαδο
τις τοποθέτησα σε ταψί με λαδόκολλα και τις έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°
μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ!!!
Η Εκτέλεση είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.