Συνταγές
Πω πω φοβερό φαγητό και πολύ λαχταριστό… τι σουτζουκάκια είναι αυτά!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
800 γρ κιμά μοσχαρίσιο, 3 σκελίδες σκόρδο, 2 κρεμμύδια Τριμμένα στον τρίφτη, 1 ψωμί 400 γρ μουλιασμενο χωρίς την κορα, 1 μικρή ντομάτα στον τρίφτη κύμινο όσο μας αρέσει αλάτι πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά φτιάχνουμε μια ζύμη αφρατη για τα σουτζουκάκια να μην κολλάει στα χέρια
ζυμώνουμε σουτζουκάκια και τα τηγάνισα σε μπόλικο ηλιέλαιο.
Για την σάλτσα
1 κουτί κονκασε ντομάτα και 2 ντομάτες πολτοποιημενες έβαλα εγώ, σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο λάδι 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση και 2 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι και λίγο νερό σιγοβραζουμε για 15 λεπτά την σάλτσα βάζουμε μέσα τα σουτζουκάκια μου στη σάλτσα και αφήνω να πάρουν 1 βράσει αντε το πολύ 2.
Για τον πουρέ
Βράζουμε τις πατάτες τις πάτησα με την πρεσα πουρέ ρίχνουμε μια κούπα του τσαγιού γάλα ανακατεύουμε ρίχνουμε αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο τριμμένο και λίγο κασέρι τριμμένο ανακατεύουμε και έτοιμος ο πουρές πατάτα για το ρύζι 3 κούπες νερό 1 κούπα ρύζι για πιλάφι μισό ζωμό λαχανικών λίγο αλάτι μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε το ρύζι αφήνουμε να βράσει και να γίνει σπυρωτο.
Tips για τα σουτζουκάκια :
1 φτιάχνουμε το μείγμα για τα σουτζουκάκια από το βράδυς και το βάζουμε στο ψυγείο και τα φτιάχνουμε την επόμενη μέρα τα σουτζουκάκια.
2 το λάδι που τηγάνισαμε τα σουτζουκάκια δεν το πετάμε όλο βάζουμε 3 με 4 κουταλιές της σούπας μέσα στην σάλτσουλα γίνεται ακόμα πιο νόστιμη η σάλτσα.
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.