Συνταγές
Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια – σουτζουκάκια το μεσημεριανό μας σήμερα!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί χωρίς κόρα μουσκεμενο
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
Κύμινο
Αλάτι πιπέρι
1 κ.σ ξύδι
1 αυγό
Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1.κ Πελτέ
Αλάτι πιπέρι
Λίγο ζάχαρη
2 μπαχάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια τα ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Μετά τα πλάθουμε μακρόστενα τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε αρκετό καλαμποκέλαιο.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μετά προσθέτουμε τις ντομάτες τα μπαχάρια αλάτι πιπέρι τον πελτέ και λιγο νερό.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και να δέσει η σάλτσα. Συνόδευουμε με πουρέ
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τέλειο και πολύ αγαπημένο φαγητό – μπιφτεκάκια με σάλτσα στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κιμάς μοσχαρίσιος περασμένος μία φορά από την μηχανή κοπής
Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
Δυόσμος
Αυγά
Ψωμί ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΆΛΤΣΑ
Ελαιόλαδο
Ντομάτες τριμμενες
Πελτε
Πουμαρο
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Δαφνοφυλλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια με δύο ώρες.
Κατόπιν τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για 45 με 50 λεπτά.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι να γυαλίσει, ρίχνουμε το σκόρδο, τον πελτε να ψηθεί για ένα λεπτό ανακατεύοντας , και αμέσως μετά τις ντομάτες, το πουμαρο, αλάτι, πιπέρι, την δάφνη και αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει τα πολλά υγρά.
Αφού ψηθούν τα μπιφτεκάκια προσθέτουμε την σάλτσα και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μελωσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.