Συνταγές
Σορβας με πλιγούρι… Μια ποντιακή και πολύ υγιεινή σούπα – δοκιμάστε την
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
είναι απίστευτα νόστιμη και με τον κυπριακό τραχανά φτάνει να την κάνετε όπως λέει η συνταγή….
Υλικά:
300 γρ. Πλιγούρι
500 γρ. πασκιτάν (είδος γιαουρτιού αλμυρό) η γιαούρτι ξινό πρόβειο η αγελαδινό
2 κ.σ βούτυρο αγελαδινό
2-3 κ.σ δυόσμο ξηρό
αλάτι
2 λίτρα νερό
Μπουκοβο (chilly)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με το πλιγούρι το οποίο έχουμε ξεπλύνει. Εάν χρησιμοποιήσετε πασκιτάν με αλάτι δεν αλάτιζετε τη σούπα. Αν όμως χρησιμοποιήσετε γιαούρτι θα προσθέσετε αλάτι όσο θέλετε αφού δοκιμάσετε.
Όταν βράσει το πλιγούρι και χυλωσει ελαφρώς προσθέτουμε το βούτυρο, το δυόσμο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Παίρνουμε 6 κ.σ ζουμί σε ένα βαθύ μπολ και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και σιγά σιγά (για να μην μας κόψει) το ρίχνουνε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με μια γεμάτη κ.σ γιαούρτι στη μέση μπόλικο μπουκοβο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνήθως καίμε το βούτυρο, ρίχνουμε το δυόσμο και κατόπιν στη σούπα, σε περίπτωση που δεν την προτιμουμε υγιεινή.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”