Συνταγές
Σοκολατόπιτα Σιροπιαστή και Εύκολή !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα σας έχω ζουμερή σοκολατόπιτα με μοναδική γεύση που θα γίνει η αγαπημένη σας! Απλά δοκιμάστε να την κάνετε μία φορά και θα την κάνετε συνέχεια! Καλή επιτυχία!
Υλικά
Για το Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
2 κουταλιές κακάο
Για την Σοκολατόπιτα
4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
300 ml γάλα
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ κακάο
2 βανίλιες
Για το Γλάσο
200 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι για την σοκολατόπιτα μας. Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό και το κακάο σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 10 λεπτά.
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας το μείγμα για την σοκολατόπιτα μας. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Έπειτα, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τις βανίλιες και δουλεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός.
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 35×23 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να κάνει κρούστα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Στην συνέχεια και όσο η σοκολατόπιτα είναι καυτή την σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί.
Τέλος, απλώνουμε την γκανάζ πάνω από το κρύο γλυκό μας και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη! Καλή επιτυχία! Θα σας αρέσει σίγουρα!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!