Συνταγές
Δείτε τη συνταγή για λαχταριστή σοκολατόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Βάλτε απο πάνω μια μπάλα παγωτό και χαμογελάστε!
Η συνταγή είναι από Violeta Pappa-Tsimi– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τέσσερα αυγά με 250 γρ. ζάχαρη να αφρατέψουν ρίχνουμε 150 γρ. γάλα, 150 γρ. ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, 3 κτσ. κακάο, 1 μπέικιν και δύο βανίλιες κοσκινισμένα και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ζύμη.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί ( 40×27) και ψήνουμε για 35 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 200 γρ. ζάχαρη, 3 κτσ. κακάο, 100 γρ. ηλιέλαιο και 250 γρ. γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν σιρόπι.
Κόβουμε την κρύα σοκολατόπιτα σε κομμάτια και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
Η συνταγή είναι από Violeta Pappa-Tsimi – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για ΑΦΡΑΤΗ ΖΟΥΜΕΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΚΕΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Σε μια λεκάνη βάζουμε
-2 κούπες αλεύρι
-2 κούπες ζάχαρη και 2 κτγ. μπέικιν
-1 κτγ. σόδα
-1/2 κούπα κακάο
-2 βανίλιες
Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε
-2 μεγάλα αυγά
-1/2 κούπα σπορέλαιο
-1 κούπα γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα και στο τέλος ρίχνουμε μισή κούπα βραστό νερό που μέσα έχουμε ρίξει 2 κτσ. νες καφέ.
Ψήνουμε 40 λεπτά στους 200 βαθμούς σε ταψί νο 28.
Όταν βγάλουμε από το φούρνο θα ρίξουμε μια γκανάς: 250 γρ. γάλα καυτό ρίχνουμε μέσα 250 γρ. κουβερτούρα και 1 κτσ. λάδι σπορέλαιο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”