Γλυκα
Σοκολατένιες Μπουκιές Καρύδας! Το καλύτερο κέρασμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμα γλυκάκια σοκολάτας με καρύδα! Αν αγαπάς την σοκολάτα, θα σου αρέσουν πολύ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Οι συνταγές της Μαρίας
Υλικά
300 γρ. ινδοκάρυδο
100 γρ. βούτυρο αγελάδος κομμένο σε κύβους
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
κουβερτούρα μαύρη για επικάλυψη
κουβερτούρα λευκή για τις γραμμές από πάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε μεσαία φωτιά με το αναδευτήρι μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο.
Έπειτα παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε το ινδοκαρύδο και από πάνω το περιχύνουμε με το μείγμα από το κατσαρολάκι μας. Αμέσως μετά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Aφού κρυώσει ελαφρώς το μείγμα, φτιάχνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Βάζουμε τα μπαλάκια στο ψυγείο ή στην κατάψυξη ώστε να σφίξουν τα υλικά.
Στο φούρνο μικροκυμάτων (ή σε μπεν μαρί) βάζουμε την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει.
Κατόπιν σπάμε περίπου 50 γρ. κουβερτούρα σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε και τα αδειάζουμε στο μπολ με την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί καλά.
Βγάζουμε τις τρούφες μας από την κατάψυξη ή το ψυγείο, τις ξαναπλάθουμε ελαφρώς για να τους δώσουμε πιο λείο και στρογγυλό σχήμα και με την βοήθεια 2 πηρουνιών τις βουτάμε μία προς μία στην λιωμένη κουβερτούρα.
Τις τοποθετούμε σε μια άλλη λαδόκολλα και τις αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο.
Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα με τον ίδιο τρόπο και με την βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε ποσότητα από την λευκή κουβερτούρα και κάνουμε τις γραμμές επάνω από τις τρούφες.
Τέλος αφήνουμε να κρυώσει η επικάλυψη σοκολάτας και αμέσως μετά τοποθετούμε τις τρούφες στην κατάψυξη.
Σε περίπτωση που τις θέλουμε παγωμένες τις διατηρούμε στην συντήρηση.
Τα σοκολατένια γλυκάκια καρύδας είναι έτοιμα! Καλή επιτυχία!
Δες την συνταγή βήμα βήμα στο βίντεο παρακάτω:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Οι συνταγές της Μαρίας