Συνταγές
Θα λείπει μόνο ο καφές! Σοκολατένια cookies βανίλιας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χριστίνα Χαραλαμπίδου-SYNTAGES ME AGAPI”
ΥΛΙΚΑ
200γρ.μαργαρινη σε θερμ. δωμ.
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ μπέικιν(εγώ έβαλα 2 κ.γ κοφτά)
1 βανίλια
250 γρ. αλεύρι μπλε
30 γρ. κακάο (3κ.σ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη βανίλια, και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και το κακάο να έχουμε μια ζύμη βουτυράτη και μαλακιά. Μη μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε κι άλλο αλεύρι, γιατί δε θα γίνουν αφράτα. Κάνουμε μπαλάκια σαν καρύδι τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα πατάμε με εάν πιρούνι και τα ψήνουμε 2 ταψιά μαζί στους 150 με αέρα για 15 λεπτά.
Αλλιώς 1-1 ταψί πάνω κάτω στους 170 για 15 λεπτά. ΟΧΙ παραπάνω γιατί καίγονται! Όταν βγαίνουν από το φούρνο είναι μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά και λιώνουν στο στόμα!
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΚΙΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. Μαργαρίνη σε θερμ. δωματίου
150 γρ. Ζάχαρη
1 βανίλια (και ξύσμα πορτοκάλι)
300 γρ. αλεύρι μπλε
1 κ.σ μπέικιν(2 κ.γ κοφτά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη βανίλια, και το ξύσμα, και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη βουτυράτη και μαλακιά. Μη μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε κι άλλο αλεύρι, γιατί δε θα γίνουν αφράτα. Κάνουμε μπαλάκια σαν καρύδι τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα πατάμε με εάν πιρούνι και τα ψήνουμε 2 ταψιά μαζί στους 150 με αέρα για 15 λεπτά. Αλλιώς 1-1 ταψί πάνω κάτω στους 170 για 15 λεπτά. ΟΧΙ παραπάνω γιατί καίγονται
Βγαίνουν 24 κομμάτια
ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ
Όταν βγαίνουν από το φούρνο είναι μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά και λιώνουν στο στόμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χριστίνα Χαραλαμπίδου-SYNTAGES ME AGAPI”