Συνταγές
Τα πιο ζουμερά και μυρωδάτα σοκολατένια πορτοκαλάκια!
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειαζόμαστε 5-8 πορτοκάλια, (ανάλογα το μέγεθός τους, 5 μεγάλα ή 8 μικρά), τα κόβουμε σε φέτες, (και τις μεγάλες φέτες σε μισοφέγγαρα), και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι μας, με 600 γρ. νερό και 700 γρ. ζάχαρη και βράζουμε επίσης για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε μέσα στο σιρόπι που σιγοβράζει τα βρασμένα μας πορτοκάλια, λίγο χυμό λεμονιού και βράζουμε έως ότου πήξει το σιροπάκι, (εάν θέλουμε ή δεν προλαβαίνουμε, κάνουμε αυτήν τη διαδικασία την προηγούμενη ημέρα και αφήνουμε τα πορτοκαλάκια μέσα στο σιροπάκι τους)! Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τις φετούλες πορτοκαλιού.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί μια κουβερτούρα με λίγο ηλιέλαιο, βουτάμε τις φετούλες, αποθέτουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Υπέροχα και τραγανά σοκολατένια Crinkle Cookies
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
2 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη
5 κτσ. σπορέλαιο
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα αλεύρι
1 κτγ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 κτγ. κανέλα
1 κτγ. στιγμιαίο καφέ, (φραπέ)
ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ που χωράει στην κατάψυξη χτυπάμε τα 4 πρώτα υλικά. Κοσκινίζουμε τo αλεύρι με το baking powder, προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα και τον καφέ.
Τα ρίχνουμε στο πρώτο μείγμα, τα ανακατεύουμε και βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον μισή ώρα .
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα, πλάθω μπαλάκια, τα περνάμε από την αχνή και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ακριβώς 12 λεπτά.
•με την δοσολογία αυτή έκανα 14 μεγάλα μπισκότα.
•να αφήσετε μεγάλο κενό μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”