Συνταγές
Η ιδανική τούρτα για την επέτειό σας με σοκολάτα – πραλίνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το παντεσπάνι:
120 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
120 ζάχαρη καρύδας
2 κ.γλ.μπεικιν παουντερ.
5 αυγά
2 κ.σ. κακάο
Υλικά για το σιρόπι:
200 ml νερό
200 γρ.ζαχαρη καρύδας
2 κ.σ. κακάο
Υλικά για τη γέμιση:
Ένα φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα
200 ml γάλα φρέσκο
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. πραλίνα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα για το παντεσπάνι(κοσκινισμένα) ανακατεύοντας με μια μαριζ. Αδειάζουμε σε φόρμα σχήματος καρδιάς 20 εκ. και ψήνουμε μισή ώρα περίπου στους 170 αντιστάσεις και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το σιρόπι
βράζουμε σε μέτρια φωτιά τα υλικά για 5 λεπτά περίπου ..
Για τη γέμιση
χτυπάμε όλα τα υλικά 3 λεπτά περίπου.
Συναρμολόγηση:
Κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι στα δύο.
Σιροπιαζουμε το πρώτο πάτο και βάζουμε γέμιση. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το δεύτερο πάτο και καλύπτουμε όλη τη τούρτα με την ίδια γέμιση.
Λιώνουμε 150 γρ. Σοκολάτα γάλακτος και καλύπτουμε από πάνω. Στα πλαϊνά βάζουμε τρούφα. Για τη διακόσμηση χρησιμοποίησα πραλίνα, ζαχαρόπαστα ροζ και λιωμένη άσπρη σοκολάτα σε σχήμα καρδιάς.
*Ζάχαρη μπορείτε να βάλετε και κανονική στην ίδια ποσότητα.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.