Συνταγές
Σκέτος πειρασμός – Τσουρεκάκια εύκολα με λίγα υλικά γεμιστά με μερέντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Για όσους νηστεύουν μπορούν να αντικαταστησουν το γάλα με φυτικό η με χυμό πορτοκάλι αντί για μερεντα μπορούν να βάλουν μαρμελάδα και να παραλείπουν το αυγό για το αλειμα.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό περίπου αλεύρι για τσουρέκι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι ηλιέλαιο
6-7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1φακ ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
1φακ μαχλεπι 1/2 φακ κακουλε
2 βανίλιες
1 αυγό με λίγο γάλα για επάλειψη
Σουσάμι για πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα σκεύος βαθύ και μεγάλο ρίχνουμε το νερό το γάλα το ηλιέλαιο την μαγιά την ζάχαρη και τα μυρωδικά εγώ έβαλα και λίγο ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Στο τέλος εριξα λίγο λίγο το αλεύρι εγώ το κοσκινισα και το αλάτι ζυμώνουμε μια ζύμη μαλακή εμένα μου πήρε γύρω στα 900γρ αλεύρι ανάλογα και μετα ποτήρια που θα χρησιμοποιηθούν
Μόλις ξεκολλάει από τον πάτο και τα τοιχώματα ει ναι έτοιμη αν κολλάει λίγο στα χέρια δεν πειράζει λαδώνουμε γύρω γύρω τα τοιχώματα και από πάνω μετα χέρια μας τα λαδωμενα σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει γύρω στη 1 1/2 ώρα
Χωρίζουμε την ζύμη σε 15 μπαλάκια και πλάθουμε μακρόστενα πιτακια βάζουμε μερεντα όπως την φώτο κλείνουμε σε μπαστούνια και τυλιγουμε προς τα μέσα σαλιγκάρι αλείφουμε με αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με ότι θέλουμε φίλε αμυγδάλου και σουσάμι ή λίγα με μαρμελάδα Βερύκιο
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Ροβιθακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.