Συνταγές
Σκέτη νοστιμιά – χοιρινό στο φούρνο με δαμάσκηνα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά
1 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκάλι χυμό
2 κούπες νερό
200 γρ ξερά δαμάσκηνα
200 γρ ξερά βερίκοκα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ για το δέσιμο της σάλτσας
Λίγο δενδρολίβανο
Λίγο θυμάρι
Αλάτι κ πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ όλες τις πλευρές
Σβήνουμε με το κονιάκ κ σε λίγο με τον χυμό,ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά μας
Βάζουμε το κρέας στην γάστρα η στο πυρέξ, σκεπάζουμε και ψήνουμε για δυο ώρες στους 180
παίρνουμε το ζουμί του και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα δαμάσκηνα κ τα βερίκοκα και τα βράζουμε για 5 λεπτά..τα βγάζουμε και τα βάζουμε δεξιά κ αριστερά στην πιατέλα με το κρέας που έχουμε κόψει σε φέτες.
Διαλύουμε με λίγο κρύο νεράκι το κορν φλαουρ κ το ρίχνουμε μέσα στο ζουμί.. Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε το κρέας
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε νόστιμο χοιρινό με μουστάρδα ..στη γάστρα !.
Νόστιμη συνταγή από “Nancy Michalakou – Χρυσές Συνταγές”
Υλικά
2 κιλά χοιρινό μπούτι
2 κουταλιές μουστάρδα
3 κουταλιές μελι
1 κουταλιά κύμινο
Πιπέρι αλάτι
Λίγο σκόνη σκόρδο λάδι..λίγο Βαλσαμικο συκο
3 κουταλιές μαλακή καστανή ζάχαρη.
Αυτή είναι η Μαριναδα
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά στο μουλτι μέσα τα χτυπάμε και τρύπαμε το κρέας και με τα χέρια μας το πασαλιβουμε παντού .
Σε αυτό το σημείο Μπορειται να το αφήσετε στο ψυγείο για κάποια ώρα
Αν όχι το ψήνετε στους 170 σε γ αστρα όσα κιλά ειναι το κρέας τόσο το ψήσιμο στον αέρα και 20 λεπτα πριν βγάλετε βάζετε με πινέλο παντού μέλι με καστανή ζάχαρη που έχετε λιώσει πρώτα
Και το ψήνετε για αλλά 20 λεπτά ξεσκεπαστο
Νόστιμη συνταγή από “Nancy Michalakou – Χρυσές Συνταγές”