Συροπιαστα
Το μόνο σίγουρο είναι οτι αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας – Εύκολο σιροπιαστό με λίγα υλικά, χωρίς μίξερ
Νομίζω πως τα λόγια είναι περιττά να σας περιγράψουμε , πιστεύουμε μια δοκιμή για το σιροπιαστό θα σας πείσει και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για το σιρόπι
800 γρ. ζάχαρη
800 ml. νερό
λίγο χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
για τη ζύμη
2 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
100 ml. λάδι
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 μπέικιν
350 έως 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
καρύδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρι με το νερό και στη συνέχεια αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες, ανακατεύοντας.
Για να φτιάξουμε τη ζύμη, ανακατεύουμε πρώτα σε ένα μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρι και συνεχίζουμε με το λάδι και το γιαούρτι. Ξύνουμε με τον τρίφτη ένα λεμόνι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέηκιν ανακατεύουμε και σταδιακά αδειάζουμε το αλεύρι ανακατεύοντας έως ότου να φτιάξουμε τη ζύμη.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο με σιμιγδάλι, και ανοίγουμε σε μπαστούνι τη μισή ζύμη. Με το μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη αυτή σε φέτες με πάχος περίπου ένα δάκτυλο, τις οποίες πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και στις δύο πλευρές.
Αφού λαδώσουμε ένα ταψί 36 εκατοστών, τοποθετούμε τις φέτες της ζύμης, λαδώνουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
Κατόπιν, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Πριν σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με καρύδα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “σιροπιαστό ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics