Μπισκοτα - Κουλουρια
Κουλουράκια χωρίς μίξερ – Δεν έχουμε φάει ξανά κάτι τόσο νόστιμο!
Η καλύτερη συνταγή εύκολη, πετυχημένη με υλικά που έχουμε στο σπίτι! Κουλουράκια χωρίς μίξερ ότι πρέπει για τα παιδιά κ τούς μεγάλους
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για την ζύμη
-50 γρ. ζάχαρη
-1 αυγό
-2 βανίλιες ή βανιλέτα
-60 γρ. ηλιέλαιο
-150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-310 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ γ.ο.χ
-1 κουταλάκι γεμάτο μπέικιν
για την επικάλυψη
-1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ανακατεύοντας σε ένα μπωλ με το σύρμα τη ζάχαρι, το αυγό και τις βανίλιες.
Συνεχίζουμε με το ηλιέλαιο και κατόπιν με το γιαούρτι.
Μετά από ένα καλό ανακάτεμα, αδειάζουμε στο μπωλ το αλεύρι και το μπέηκιν. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, την βάζουμε στον πάγκο και την ανοίγουμε σε ρολό, το οποίο κόβουμε σε ίσια κομμάτια με την σπάτουλα.
Πλάθουμε τα κομμάτια της ζύμης σε κουλουράκια.
Ανακατεύουμε τα κουλουράκια σε ένα μπωλ στο οποίο έχουμε ανακατέψει τη ζάχαρι και την κανέλα.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 175 έως 180 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις πάνω κάτω για σχεδόν 16 με 18 λεπτά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “κουλουράκια χωρίς μίξερ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού