Ορεκτικα
Μια υπέροχη και πετυχημένη συνταγή για τυρόψωμα χωρίς μίξερ που αρέσει σε όλους
Πολύ εύκολα και νόστιμα ! Ότι πρέπει για το σχολείο, για την δουλειά. Πολύ ωραία ζύμη για τυρόψωμα χωρίς μίξερ και ωραίο σχέδιο στα τυροπιτάκια.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
-200 ml. γάλα χλιαρό
-50 ml. νερό
-1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
-1 φάκελο μαγιά
-1 κουταλάκι αλάτι
-1 αυγό
-70 γρ. βούτυρο ή βιτάμ μαλακό
-500 γρ. αλεύρι περίπου ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για όλες τις χρήσεις
για την γέμιση
-1 κεσεδάκι τυρί Φιλαδέλφεια
για την επάλειψη
-1 κρόκο
-1 κουταλιά γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, ανακατεύοντας με το σύρμα σε ένα μπωλ το νερό, το γάλα, τη ζάχαρι και την μαγιά.
Συνεχίζουμε με το αυγό και το βούτυρο.
Αδειάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε, ζυμώνοντας τα υλικά με τα χέρια.
Κατόπιν, πασπαλίζουμε ελαφρώς τον πάγκο με αλεύρι, τοποθετούμε τη ζύμη και την δουλεύουμε με τα χέρια.
Μετά από λίγο, την βάζουμε σε ένα μπωλ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 1.5 ώρα να φουσκώσει.
Στη συνέχεια, βάζουμε την ζύμη στον πάγκο και την ζυμώνουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη τα οποία ανοίγουμε σε τετράγωνα φύλλα.
Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνα μικρότερα κομμάτια.
Αφού κόψουμε τα κομμάτια δίνοντας ένα σχέδιο, τοποθετούμε μία κουταλιά τυρί Φιλαδέλφεια και τα τυλίγουμε.
Αφήνουμε τα τυροψωμάκια σκεπασμένα για περίπου 30 λεπτά.
Κατόπιν, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με μίγμα από έναν κρόκο και γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 περίπου στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 20 λεπτά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “τυρόψωμα χωρίς μίξερ ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού