Συνταγές
Εύκολη και αφράτη ζύμη για τα τυρόψωμα
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
2 κούπες χλιαρό γάλα
1 αυγό ( +1 κρόκος)
1 φλιτζ τσαγ ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
6 φλιτζ τσαγ αλεύρι (μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα αν κολλάει στο χέρι σας)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Εκτέλεση
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε πρώτα τη μαγιά με την ζάχαρη στο γάλα και περιμένουμε να φουσκώσει η μαγιά για 10 λεπτά. Επειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απο το αλεύρι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και κατόπιν παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος μανταρινιού και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε μικρά φυλλαράκια.
Βάζουμε μέσα τυρί και κλείνουμε τις άκρες . Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20′. Κατόπιν απλώνουμε πάνω στα πιτάκια τον κρόκο αυγού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι η μαύρο κύμινο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών μέχρι να ροδοκοκκινίσουν…
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.