Γλυκα
Γρήγορα και εύκολα – σιροπιαστές φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
8 Πορτοκάλια μικρά
2 Ποτ του νερού νερό
2,1/2 Ποτ του νερού ζάχαρη
Σταγόνες από μισό λεμόνι
2 Μαύρες σοκολάτες κουβερτούρα 125 γρ η κάθε μια.
2 Κουταλιές λάδι ελαφρύ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε σε στρογγυλές φέτες τα πορτοκάλια τις βάζετε με νερό σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 10 λεπτά από την ώρα του κοχλασμού.
Στραγγίζετε….Βάζετε στην κατσαρόλα τα δυο ποτ νερό με την ζάχαρη και τα βράζετε μόνα τους για 10 λεπτά.
προσθέτετε τις φέτες πορτοκαλιού τον χυμό λεμονιού κ αφήνετε να βράσουν έως πήξει το σιρόπι..στο τέλος δεν θα μείνει και πολύ σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα σας. Βγάζετε μια μια τις φέτες σε σουρωτήρι κ αφήνετε να στραγγίξουν από το σιρόπι τους
Λιώνετε τις σοκολάτες με το λάδι σε μπεν μαρι και βουτάτε μια μια φετουλα μέσα να πάει η σοκολάτα μέχρι την μέση..Βάζετε επάνω σε σχάρα η λαδόκολλα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική ιδέα για πολύ έξυπνο και πρακτικό κόλπο!
Αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού για τα γλυκά μας, κι όχι μόνο….
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλυνουμε καλά και στεγνωσουμε τα πορτοκάλια, παθρνιυμε το ξύσμα τους. Απλωνουμε σε λαδόκολλα και βάζουμε στον φούρνο, στον αέρα για 1.5 ώρα περίπου στους 50 βαθμούς.
Ανά διαστήματα ανακατεύουμε λίγο. Περνάμε από μουλτι και ξαναβάζω για 15 με 20 λεπτά να στεγνώσει καλά.
Αποθηκεύουμε σε αποστειρώμενο βάζο. (το κλείνουμε αφού κρυώσει).
Επειδή είναι αποξηραμένο, η δοσολογία πχ στο κέικ είναι 1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.