Συνταγές
Σιροπιαστά μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμα και ζουμερά μηλοπιτάκια φτιαγμένα με φύλλο κρούστας και ένα ξεχωριστό σιρόπι! Είναι ότι πρέπει για να τα προσφέρετε σαν ατομικά γλυκάκια! Δοκιμάστε τα!
Υλικά
1,5 κιλά μήλα
50 γρ βούτυρο
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 βανίλιες
½ κουταλάκι γαρίφαλο
500 γρ. φύλλο κρούστας
Για το Σιρόπι
200 ml νερό
200 ml χυμό μήλου
450 γρ ζάχαρη
100 ml λάδι
Το ταψί είναι 23×35 cm
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή καθαρίζοντας τα μήλα, τα οποία τα τρίβουμε σε τρίφτη και τα στραγγίζουμε καλά, προσέχοντας να κρατήσουμε σε ένα ποτήρι το χυμό μήλου.
Έπειτα, σε μία κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα στραγγισμένα μήλα. Στην πορεία, αρωματίζουμε με τη βανίλια, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να χάσει τα υγρά του. Όταν είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια, σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το χυμό μήλου και τη ζάχαρη. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 8 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.
Έπειτα, απλώνουμε τρία φύλλα κρούστας, τα οποία τα λαδώνουμε ενδιάμεσα. Απλώνουμε το ¼ της γέμισης, διπλώνουμε τις άκρες και ρολάρουμε. Κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους 6 εκ. και επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές.
Συνεχίζουμε και παίρνουμε ένα πυρέξ, το οποίο το λαδώνουμε και αλείφουμε με λάδι. Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια που φτιάξαμε στο προηγούμενο βήμα και τα λαδώνουμε στην επιφάνεια τους.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25 με 30 λεπτά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μόλις βγάλουμε το πυρέξ από το φούρνο, σιροπιάζουμε τα μηλοπιτάκια με χλιαρό σιρόπι.
Καλή επιτυχία!
Δες την εκτέλεση αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:
Μπορείς να κάνεις εγγραφή στο κανάλι πατώντας εδώ!
Αν σου άρεσε η συνταγή, εδώ θα βρεις και άλλες ιδέες για μηλοπιτάκια!